Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Yang Berkongsi Kebaikan

By | 26/03/2017
Bisnes Shaklee adalah tentang berkongsi kebaikannya.

Bisnes Shaklee adalah tentang berkongsi. SHARE!!

BEING IN THIS BUSINESS, IS ABOUT SHARING THE GOODNESS. Kita ceburi bisnes Shaklee ini dengan niat utamanya untuk berkongsi kebaikan sama ada kebaikan kesihatan ataupun penambahbaikan hidup dengan kebaikan kewangan.

Ini la salah satu cabang saham pahala untuk kita sebenarnya.

Kalau kita rasa kita ada sesuatu kelebihan, why not kita kongsikan..

Kalau kita rasa kita ada ilmu tentang sesuatu, why not kita sebarkan..

Dan kalau kita rasa kita ada potensi terpendam, yang kita tak sedar kita ada, why not kita cuba keluarkan..

Camtu juga dalam bisnes Shaklee ni. Bisnes ni akan buatkan kita selalu share. Bukan share status-status orang kat FB tu ye ? Tapi share apa yang kita dah kuasai.

Sebab apa tau..

Dalam Shaklee ni kita sentiasa akan encourage siapa yang minat nak berniaga tu untuk CARI ILMU dulu.

Dalam Shaklee ni juga, setiap hari pun kita akan belajar sesuatu yang baru. Sama macam zaman study dulu jugak.

Kita akan tetiba belajar pasal sains, kadang-kadang campur; tentang biochemistry, genetics, anatomy, physiology, tentang perubatan, nutrition, food technology, diseases and how they develop, and the list goes on.

Dan banyak sumber fakta yang kita akan start baca, termasuklah; daripada nutrition talks, journals, sharing daripada scientists, doctors, consumers… perkongsian orang di blog, media sosial dll.

Terlalu banyak. It just depend on how deep & how far u wanna go.

The only thing that will drive u?

Your interests in health, in nutrition, and in nature.

As soon as kita dah pelajari sesuatu ilmu yang baru, ia akan berguna untuk diri kita sendiri. Kemudian kita boleh terus amalkan. Apply kepada diri kita dan juga keluarga kita. Selepas itu, tugas kita yang seterusnya adalah BERKONGSI.

Sambil-sambil anda makin mahir, sambil-sambil anda dapat mengamalkan kesihatan, anda juga dapat tambah pahala dengan menyebarkannya kepada orang lain sama.

Sebab anda share INFO. Share ilmu. Share untuk manfaat orang lain sama. Dan tentunya manusia yang terbaik adalah kerjanya yang memberi manfaat saja kan? InshaaAllah…

Even kalau tak ada pun yang menghargai apa yang anda share, anda sendiri akan semakin kuasai ilmu tu. Semakin yakin diri. Just keep on having faith.

Don’t give up untuk terus share. Sebab kita tak tahu siapa yang sedang memanfaatkan apa yang kita share tu.

That’s why, being in Shaklee business is..

You learn from the correct people (scientists, medical practitioners, journals, nutritionists etc)

You consume from the right supplements (ada Landmark Study, Telomere Study, clinical proven studies, high quality product, reputable company, over 100 years product, etc).

You are doing a shariah compliant business (no head-hunting, takde kena buat personal loan, not a money game, sistem yang adil dan membantu, fokus produk).

Sebab tu.. menariknya bisnes ni hehe.. InshaaAllah.. kalau ia kena dengan jiwa anda ?

Ilmu itu sangat luas… bergantung kat kita je nak dalami atau tidak.. berkongsi atau tidak.. nak jadi orang yang camne, kan.

Even kalau downlines saya yang nak start buat bisnes Shaklee pun, saya akan sangat galakkan diorang untuk cari ilmu dulu (attend talks secara online or offline) & banyakkan membaca. Kalau tak paham, boleh rujuk. Kemudian bila dah develop confidence dengan lebih banyak ilmu, baru la rasa lebih semangat nak share & start the business ?. It’s a 2 in 1 job actually.

Semoga apa-apa saja perkongsian saya tentang nutrisi & kesihatan dapat la jadi info yang bermanfaat kepada ramai orang. InshaaAllah..

Kalau anda pun jenis yang suka berkongsi, terutamanya tentang hal-hal kesihatan dan pencegahan penyakit, kemudian turut juga suka bantu orang lain agar sihat bersama, mungkin bisnes Shaklee ni pun sesuai untuk anda. Boleh lah join sama! Boleh hubungi saya untuk belajar camne nak ceburi bisnes Shaklee ni.

Salam mesra,

Wan Syahida Kahar

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

012-6753078

8 thoughts on “Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Yang Berkongsi Kebaikan

    1. syahida Post author

      Alamak… Seeloknya kita tak burukkan orang. Baru orang tak burukkan kita.

      Reply
  1. Okje

    Semakin banyak ilmu yg kita cari semakin banyak rupanya yg kita tahu. Ilmu Allah tu luas sebenarnya ye Syahida. Moga terus maju ye…

    Reply
    1. syahida Post author

      Betul tu. Banyakkan la mencari ilmu walau di mana saja..

      Reply
    1. syahida Post author

      Betul tu. Tak kisah apa saja.. Asalkan bermanfaat 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.