Biji Labu untuk Nutriferon dan Buah Labu Kesukaan Rasulullah SAW

By | 26/05/2017

Biji Labu untuk Nutriferon dan Buah Labu Kesukaan Rasulullah SAW

Biji Labu dan Buah Labu Kesukaan Rasulullah SAW

Biji Labu dan Buah Labu Kesukaan Rasulullah SAW

Dalam dunia perubatan, Professor Jepun pun menggunakan biji labu daripada buah labu untuk memformulasikan Nutriferon yang bertujuan untuk tingkatkan sistem imunisasi badan.

Selama ni tak berapa minat pun buah labu. Tapi disebabkan encik suami cukup suka beli buah labu dan buat pengat, maka saya pun kena la belajar suka. Selain tu banyak yang pernah saya baca tentang kebaikan buah labu ini untuk kesihatan. Kemudian ada sejarah tentang buah labu ni di mana Allah tumbuhkan pokok labu ni untuk Nabi Yunus a.s. dan buah labu juga merupakan buah kesukaan Rasulullah saw.

Maka kita pun kena la blaja-blaja untuk suka buah labu jugak ?

Ada kat sini yang dah memang tahu pasal sejarah buah labu??

Sejarah Buah Labu

Buah labu ada disebut dalam Al-Quran. Allah tumbuhkan pokok labu untuk Nabi Yunus a.s sewaktu dibebaskan daripada ikan nun untuk dia berteduh. Kemudian Nabi Yunus a.s memakan buah labu daripada pokok labu itu dah tubuh badannya menjadi segar semula.

“Dan kami tumbuhkan untuk dia (Nabi Allah Yunus a.s) sebatang pohon dari jenis labu,” (Ash- Shaffat [37]: 146)

Sejak itu, buah labu menjadi buah kesukaan Nabi kita Rasulullah saw.

Jadi, sesiapa yang dah memang suka makan buah labu, tahniah! Ini kerana anda menyukai apa yang Rasulullah S.A.W. suka.

Penyelewengan Yahudi terhadap buah labu

Namun demikian, kaum Yahudi cuba selewengkan kebaikan buah labu ni dan berniat mahu mempersendakan apa yang disukai Nabi kita.

Sebab tu diorang create watak Halloween daripada buah labu dengan hantu dan benda-benda yang menakutkan. Ia menjadi sebuah perayaan yang diraikan setiap tahun pada 31 Oktober.

Sumber : Buah Labu Rasulullah saw VS Buah Labu Yahudi

Sedangkan buah labu tu banyak kebaikannya. Especially bijik labu yang ada banyak khasiat untuk kesihatan.

Orang tua-tua kita pun dah lama suka simpan bijik labu buat ubat tradisional.

Professor Yasuhiko Kojima, seorang Immunologist dari Jepun pula memanfaatkan khasiat bijik labu dalam Nutriferon untuk bantu tingkatkan imuniti.

Banyakkkk dah anak-anak saya manfaatkan Nutriferon ni setiap kali demam.

Info Produk : Nutriferon

Nutriferon adalah makanan tambahan yang menggalakkan imunisasi atau immune booster kepada tubuh.

Ia diciptakan oleh Professor Doktor Pakar Immunologi iaitu Dr. Yasuhiko Kojima yang berasal daripada Jepun, di Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954.

Setelah beliau membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon.

Dr. Yasuhiko Kojima yang menemui Nutriferon

Dr. Yasuhiko Kojima yang menemui Interferon dan seterusnya memformulasikan Nutriferon

Boleh bayang? Ia adalah kajian sepanjang hayat. 40 tahun tu lama. Mula-mula dia selidik tentang apa itu interferon dan macam mana ia terjadi bila badan kita mengesan kehadiran sesuatu bakteria atau virus.

Kemudian dia cari pula apa yang boleh tolong tingkatkan interferon ni dalam badan kita secara semulajadi. Kemudian terhasillah Nutriferon.

Selepas 40 tahun, beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Kandungan Nutriferon yang turut mengandungi Biji Labu

Kandungan Nutriferon yang turut mengandungi Biji Labu

Delegasi Shaklee ke Jepun Semasa FREE International Trip 2017

Baru-baru ni Leaders Shaklee yang layak telah holiday shopping ke Jepun untuk International Trip anjuran Shaklee.

Mereka dapat berjumpa tau dengan Professor Immunologi, Dr. Yasuhiko Kojima ni. Sekarang beliau dah pun berumur 90+ tahun  nak dekat 100 tahun dah.

Prof. Dr. Yasuhiko Kojima

Prof. Dr. Yasuhiko Kojima

Masa dinner mereka di Hotel Imperial (a very expensive royal hotel in Tokyo), Professor Kojima dijemput khas.

Dia adalah salah seorang pakar immunology Jepun yang tersohor. Nutriferon yang beliau formulate telah dapat world patent dan Shaklee telah membelinya.

Tak boleh dapat kat mana-mana yang serupa dengannya! Mana-mana manufacturer pun tak bleh tiru or jual. Hanya Shaklee yang menjualnya. Dan hanya bleh dapatkan dari distributors Shaklee.

Manfaat Nutriferon

Saya membayangkan… besarrrr sangat-sangat sumbangan Professor Kojima ni dengan penciptaan Nutriferon ni.

Sebab?

Terlalu terlalu terlalu banyak jasanya!!

✅ Bila pesakit demam denggi, H1N1 dan lain-lain berjaya menaikkan platelet mereka

✅ Bila pesakit demam biasa cepat sembuh!!

✅ Bila pesakit resdung telah bebas resdung buat selama-lamanya

✅ Bila pesakit kanser makin banyak sel darah putihnya untuk berjuang melawan kanser

✅ Bila anak saya mendapat Rotavirus dan cepat pulihnya daripada virus.

✅ Bila tiap kali demam, dan cepat turun suhu mereka tanpa naik lagi berulang-ulang.

✅ And it helped my customers… yang usaha nak atasi demam anak diorang yang berulang. (Some think not to depend on medicines sebab masalah immune still problem & causes the repeated fever)

Semuanya kerana Nutriferon membantu meningkatkan immune system kita.

It’s the best Immune booster ever!

Saya kerap simpan extra kat rumah in case of emergency! Sebab selalunya orang cari Nutriferon ni time sakit dan kecemasan aje.

Saya bersyukurr sangat-sangat sebab berpeluang mengenali Nutriferon. Dan berpeluang manfaatkannya untuk diri sendiri & especially anak-anak.

Thank youuuu Professor Kojima for your great invention!!!

Thank you Shaklee!!

Saya salah seorang pengguna ciptaan Prof!

Biji Labu dan Nutriferon

Saya yakin apa saja yang Allah ciptakan tu banyak manfaatnya. Dan untuk buah labu ni, syukur lah ada doktor saintis yang berjaya memanfaatkannya ke dalam sebuah produk yang kita boleh manfaatkannya dengan mudah.

Nak bagi anak-anak pun senang. Hanya koyakkan sachet Nutriferon dan larutkan ke dalam air.

Apabila kita melihat kandungan Nutriferon yang mengandungi biji labu daripada buah labu kesukaan Rasilullah SAW, kita sebenarnya turut menghargai dan mengenang balik apa yang disukai Rasulullah SAW.

Tq Allah for such plant. Pumpkin is special only not much that we know.

From now on kena belajar-belajar la makan buah labu jugak yer..

Kalau anak-anak ada simptom demam atau ada demam yang tak surut-surut / kerap berulang, cuba la Nutriferon.

Ia akan tingkatkan sistem imun dan badan dapat belajar untuk membina imuniti terhadap virus dan melawan virus yang menyerang.

Sangat-sangat membantu!

Saya sendiri suka bawa ia bersama kalau travel ke mana-mana. Walaupun anak tak sakit, saya berikan sebelum travel supaya sistem imun anak-anak saya lebih kuat dan tak mudah jatuh sakit dalam sepanjang perjalanan dan percutian.  Di samping tu ubat-ubatan tetap perlu dibawa supaya senang nak standby di tempat orang.

Penutup

Jadi sebagai kesimpulan, mereka yang alami masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh, sangat-sangat digalakkan untuk mengambil Nutriferon.

Kalau berminat nak dapatkan Nutriferon ini berserta konsultasi tentang cari makan dan aturan pemakanannya, boleh hubungi saya untuk order ya. InsyaAllah consultation tip top marvellous!

Salam sayang,

Wan Syahida Kahar

012-6753078

Penafian : Entri ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.